Fårklippning med inspelning

med Inga kommentarer

I fredags klippte vi alla våra tackor. Vi tar alltid hjälp av Göra Lewin från Torsby, han är snabb och är bra med djuren. Förr klippte vi dem själva men det tog lång tid och nu tycker vi att tiden kan användas till annat.

Fårklippning
Göran Lewin klipper

Det som gjorde fredagens fårklippning till en alldeles speciell händelse var att Anna, filmare från Stockholm, kom och gjorde en film om hur Hampus och Lilly var med och klippte får för första gången. Annas film kommer sändas på Barnkanalen i vår. Anna gör filmer för UR som vänder sig till barn 1-5 år och alla filmer handlar om när ett barn gör saker för första gången.

Barn-tv
Lilly hos fåren då Anna filmar
3-åring hos fåren
Hampus pratar med fåren

All ull som klipps efter sommarbetet säljer vi. Den vita finullen är väldigt eftertraktad. Mjukare och mer finfibrig ull går inte att få tag på i Sverige. Merinoullen som främst produceras i Australien är ännu mer finfibrig och används gärna i underställ etc.
Det finns lite olika ställen att sälja ullen i Sverige men vi brukar sälja den till Ullibruk i Kil, där kommer den till användning främst inom tovning.
Bra med korta transporter!

Klippt ull
Ull från vit finull
Finull
Ull från finullstacka

Även bordercollien Ull var intresserad av fårklippningen!

 

Många vill se fårklippning
Lilly passar hunden Ull

 

 

 

 

 

 

 

 

Helgen avslutades med en söndag i Stockholm med föreläsningar i Forevers regi.
Förutom interna föreläsare så var även Psykologen Angela Ahola inbjuden som föreläsare. Hon pratade om hur snabbt vi bildar oss en uppfattning av andra männsikor och tog död på en del fördomar.
Dessa dagar fyllda med inspiratörer fyller på ny energi!

 

Globen
Globen sedd från Söder
Fyllda med energi
Solnedgång på hemresan

 

Ikväll blir det möte i Kil och planering inför nästa års Fårfest!!

 

 

 

Kommentering stängd.